Pages

Wednesday, 9 November 2011

soulmate & spouses xsame ke??

Dlm hidup niy..kadang2 kita akan jumpa dengan someone yang boleh buat kita rasa kat awang2-an..tapi pastikah kita itu jodoh kita?? *ceyt,ayat macam sasterawan..
taw x korang beza antara spouse nan soulmate..


spouse tu pasangan hidup,orang yg akan jadi husben or wife kita..dia muncul dalam hidup kita skali jep,tapi kalau da jodoh korang akan jumpa jugak lagi skali itu pown kalau korang berusaha mencari dia..mcm mane nak taw tu jodoh kita??


oh,juliet juz say yes baby,yes!!

1. jantung & masa
jantung korang berdebar2..masa seakan terhenti..nak tatap muka dia pown segan..korang rase xtentu arah & perasaan niy bukan korang jep rase,pasangan korang pown rase n perasaan niy takkan pernah luntur even korang da kawin,rase segan,rasa takut bile nak bernesra..korang try untuk jadi sopan depan dia..
2.sikap
korang nye sikap berubah,makan xlalu,mandi xbasah..korang rase mcm xlengkap kalau dia xada..korang akan start jelez bile nampak si dia nan orang lain jantina..korang takot akan hilang dia..korang sentiasa gusar..
3.dugaan
mungkin bila korang da saling kenal nan dia,& stat nak masuk jarum,mcm2 dugaan korang akan terima..kalau korang xsabar,memang melepas la..korang kena sabar..kalau ade jantan lain usha si dia,korang kena tros berusaha jgn give up..bile korang da rase semua ni,plis jangan give up..jangan sesekali lepaskan diorang..okayh??

soulmate pulak adalah someone yang berlainan jantina nan korang & ditakdirkan korang untuk jadi pelengkap antara 1 sama lain..tapi bukan untuk dikahwini..untuk berkawan jep..macam mana nak taw dia soulmate kita??


janji dengan aku jangan pegi mane2 kayh?

1.sentiasa ada.
soulmate niy sentiasa ada untuk korang bile2 mase jep..diorang sudi teman korang bile ade masalah o xkira r senang atau susah..dia sentiasa ada bila kita perlukan..ibarat superman kita..or catwoman kita..haha..
2.complete me
kalau dia xada,kita rase xbest la..xde kawan nak berbual..dia xsama nan kawan2 lain..dia paling rapat,tahu segala cite sal korang..xtengok dia sehari macam xlengkap hidup..xtext dia,xlepak nan dia..sebab da slalu bersama mesti korang selesa en..tapi korang sayang dia macam membe..
3.happy people in the house
korang bila dengan soulmate,hepi glerr..xingat dunia..tapi beza nan spouse,ble nan spouse korang rase sayang bukan rase hepi..sayang lebih better dari hepi..sayng dapat buat kita rase bahagia macam at syurga tapi hepi hanya bersifat sementara..so,korang hargai la soulmate niy..diorang func nye sebagai panjaga korang before korang jumpe spouses korang..so,hargai lah yew kawan2 korang..

sampai sini jep entry aku..nak g tolong mak meniaga..ty ade cte aku ceciter lagi kayh??bye2..

No comments:

Post a Comment